scripts en styles

zaterdag 7 juni 2014

Agile Teambuilding - De Sleutel tot Resultaten

Op 3 juni 2014 vond weer het BPUG-seminar plaats. Een jaarlijks event van de Best Practice User Group, de community voor Best Practices van project-, programma- en portfoliomanagement. Remi-Armand heeft hier een zeer succesvolle workshop verzorgd rond het thema agile teambuilding, gebaseerd op het boek 'De 5 Frustraties van Teamwork' van Patrick Lencioni. In deze blog vind je een samenvatting van de inhoud, de presentatie en de download van het gebruikte werkblad.

Inhoud workshop

Agile en Scrum zijn DE hype op dit moment. Toch maken veel teams de hooggespannen verwachtingen nog niet waar. Werkt Agile dan toch niet of is er iets anders aan de hand?


Zit u midden in een Agile transitie? Doen uw teamleden hun uiterste best? Volgt u alle spelregels van scrum maar blijven resultaten toch achter? Voelen de retrospectives een beetje mak? Dan is uw team wellicht nog niet echt een team.

In deze workshop gaat u hands-on aan de slag met het teambuilding model van Lencioni (uit zijn boek De Vijf Frustraties van Teamwork). U steekt de thermometer in uw team en maakt kennis met een nieuwe werkvorm die u meteen in uw volgende retrospective kunt toepassen.

Presentatie


Download


Het gebruikte teambuilding dialoogwerkblad is hier te downloaden.

Laat hieronder je commentaar, verbetervoorstellen en ervaringen achter. Bij voorbaat dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten